10/12/2014

SAD BUT TRUE ALLEYCAT RACE


SAD BUT TRUE ALLEYCAT

Mετά από 1 χρόνο από το προηγούμενο λόκαλ alleycat οι συγκυρίες και οι καταστάσεις στον ποδηλατικό κινηματικό χώρο παραμένουν οι ίδιες. Ακόμα και μετά την κατακόρυφη αύξηση των ποδηλάτων στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι ακόμα η ίδια. Η καθημερινή χρήση για το ευρύ κοινό και τους κατοίκους της πόλης παραμένει στο περιθώριο και περιστασιακή ενώ η ποιότητα ζωής της οποίας κεντρικό συστατικό είναι το ποδήλατο, η οικολογία και ο πολιτισμός είναι απούσα εντελώς.

Κάνοντας μια (αυτο)κριτική στην αστική κινηματική ποδηλατική φάση των τελευταίων χρόνων, ως ομάδα πιστεύουμε ότι τα χρόνια της αθωότητας και του ενθουσιασμού έχουν πια περάσει. Κάποτε χαιρετούσες ανθρώπους στην άλλη μεριά του δρόμου επειδή καβαλούσαν ποδήλατο και δέχονταν την ίδια βία με σένα από τα αυτοκίνητα και την κουλτούρα του γιωταχί. Τώρα όχι πια. Ο όρος συνποδηλάτης ανήκει στο παρελθόν. Οι δράσεις που κυριαρχούν παραμένουν απολιτίκ, το Critical Mass Ride έχει εξαφανιστεί και ακόμα και άλλα alleycat που έχουν διοργανωθεί από άλλες ομάδες/παρέες δεν έχουν κανένα απολύτως διεκδικητικό χαρακτήρα, εστιάζοντας κυρίως στην ταχύτητα, τον εφήμερο ενθουσιασμό και το lifestyle.

O κύκλος ίσως να έχει κλείσει. Οι προτάσεις, πορείες, διεκδικήσεις έχουν γίνει. Τώρα χρειάζεται η υποδομή (όποια κι αν είναι αυτή) και η επιμονή. Μετά την εμμονή με τα 100 μέτρα ποδηλατόδρομου στην Πανεπιστημίου ίσως πραγματικά να χρειαζόμασταν τους «ξένους» πάλι για να μας φέρουν στην πραγματικότητα: να μας υποδείξουν ως «διακοσμητικά» τα φαραωνικά έργα ή άλλες ποδηλατικές δράσεις που θα αφαιρέσουν την σπίθα από τον χαρακτήρα της αστικής ποδηλασίας ως στάση ζωής.

Με αυτό το background η ομάδα καλεί εσένα που ακόμα πιστεύεις στην ανεξάρτητη διεκδικητική δράση και στον χαρακτήρα του ποδηλάτου ως αντίβαρο στην επικρατούσα κουλτούρα του γιωταχί σε μια ακόμα συμμετοχική γιορτή του ποδηλάτου.

Για το 16ο Athens Alleycat Race αποφασίσαμε να πάμε στην Δυτική Αθήνα. Ξεκινώντας από την Διονύσου Αρεοπαγίτου και καταλήγοντας στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση στους Αγ. Αναργύρους θα διασχίσουμε μερικούς από τους δρόμους της πόλης στα Δυτικά. Μετά θα ακολουθήσει συλλογικό μπάρμπεκιου και πάρτυ.

ΦΕΡΕ:
Ποδήλατο (οποιουδήποτε τύπου)
Κράνος
Κάτι για τα κάρβουνα (κοψίδια ή veggie food)

ΡΑΝΤΕΒΟΥ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 12.00
Συμβολική συμμετοχή: 2 ευρώ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Σημείο εκκίνησης: Διονύσου Αρεοπαγίτου στις 12:00.
Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθούν οι οδηγίες «χρήσης» αυτού του alleycat. Όπως πάντα, νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου (checkpoints) και θα φτάσει στο τέρμα πρώτος - τερματίζεις μόνο αν έχεις συλλέξει όλα τα σημεία. Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα checkpoint στο επόμενο είναι δική σου επιλογή. Μην ξεχνάς ότι η συμμετοχή και όχι η επίδοση μετράει!

PARTY
Μετά το alleycat race θα ακολουθήσει αυτοσχέδιο party και συλλογικό BBQ στις Υπογλυκαιμίες, το καφέ στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση. Στον χώρο θα υπάρχουν ποτά, κρασί και μπύρες ενώ για το BBQ θα υπάρχουν σουβλάκια. Μπορείς να φέρεις το κοψίδι, ψάρι, veggie σου στην εκκίνηση και τα το μεταφέρουμε εμείς στον τερματισμό. Σεβάσου τον χώρο και την προσπάθεια ανάδειξής του. Ανακύκλωσε, διασκέδασε.

Οι δρόμοι μας ανήκουν!
RECLAIM PUBLIC SPACE!


Disclaimer: 
Δεν προτρέπεται κανένας να παραβεί τον ΚΟΚ. 
Κανένας άλλος δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός από τον ίδιο τον ποδηλάτη που συμμετέχει. 
Όποιος δεν έρθει είναι φλώρος.

1 comment: