30/05/2010

BOULEVARD SOUNDSYSTEM MIXTAPE

Κατόπιν μαραθώνιων διαβουλεύσεων και γεωπολιτικοτεχνικών δυσκολιών ο Λάμπρος Φάτσης (Boulevard Soundsystem) και ο Brother Culture, ο original rasta MC από το Brixton, κατάφεραν να συντονιστούν και να συνεργαστούν για μία ακόμα φορά με σκοπό να δωρίσουν ένα αποκλειστικό mixtape για το λόκαλ/athens, o μεν Boulevard Soundsystem στα πικάπ με σπάνια 7ίντσα και original μείξεις κι ο δε Brother Culture με τις ρίμες του.

Κα-λοκαλ-οκαίρι...!!!

Κατέβασε το mixtape κάνοντας κλικ εδώ.
thanx: Blend for sound engineering

Για τον Brother Culture κάνε κλικ εδώ.
Boulevard Soundsystem, κλικ.

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!

:: :: σπέκια: Mao :: ::

28/05/2010

THE STREET IS CALLING OUR NAMES



Πάρτε τάπερ, ποτά, παιχνίδια, όργανα, ποδήλατα, παιδιά, σκυλιά και 30 Μαΐου όλοι στη Γιατράκου για το 2ο Lunch Street Party!!!

Μη ξεχνάτε πως συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας και προσπαθούμε να φέρουμε σκαμπό ή καποιο αναδιπλούμενο τραπέζι/καρέκλα. Μία άλλη λύση είναι ψάθα και κάθεστε κάτω..

Προμηθευτείτε καπελάκι, βάλτε και λίγο αντηλιακό. Ο δρόμος δεν είναι συνεχώς εκτεθειμένος στον ήλιο. Δε θα σκάσουμε...

για το lunch street party (click)



urban documents video από το πρώτο lunch street party (click)

27/05/2010

ΚΡΙΣΗ, ΚΡΙΣΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΕΣ

Ανάπτυξη, αρχιτεκτονική, τέχνη και δημόσιος χώρος είναι έννοιες που μπλέκονται συχνά, και ακόμα συχνότερα τώρα που η κρίση (είτε οικονομική είτε κοινωνική) έχει επέλθει. Οποιαδήποτε κρίση - ιδίως όμως η οικονομική- είναι κατά βάθος μια περιβαλλοντική κρίση, τότε που το σύστημα προσπαθεί να βρει καινούργια resources για να θρέψει την αχόρταγη μηχανή του. Τότε ίσως οποιοσδήποτε χώρος είναι εν δυνάμει δημόσιος χώρος. Αρκεί να έρθουν οι σωστές συνθήκες που θα ωριμάσουν τις ανάγκες που θα τον καθορίσουν ως τέτοιον.

Η απόλυτη φαντασίωση του παλιού κόσμου, η πισίνα. Ιδανικά δίπλα στον γκρεμό με το πανόραμα, ίσως μια ιδιωτική στην αυλή, κλειστή για τον χειμώνα αν θες, αλλά πάνω απ' όλα ιδιωτική. Ο κόσμος που το σύστημα μας πούλησε είναι αυτός: δουλειά είναι αυτό που κάνεις, τηλεόραση είναι εκεί που διασκεδάζεις, και μια ιδιωτική πισίνα είναι εκεί που πουλάς μούρη στους φίλους σου δείχνοντας τον συσσωρευμένο πλούτο σου. Πόσες αναίτιες κατασκευές σαν αυτές βλέπουμε στα τουριστικά νησιά? Στις ξερές, άνυδρες Κυκλάδες πισίνες με χλώριο δίπλα στο πέλαγος. Πόσο αντίθετο είναι με την παραδοσιακή ζωή, το τοπίο της Ελλάδας και τις ανάγκες του περιβάλλοντος?

Cannonball from California is a place. on Vimeo.

Κάπου αλλού, στην Καλιφόρνια, κάτι αλλόκοτο συμβαίνει τώρα με την κρίση. Οι πισίνες μετατρέπονται σε δημόσιο χώρο. Χώρος συνεύρεσης, δημιουργίας και grinding! Μερικές είναι γεμάτες βρωμόνερα, άλλες έχουν γίνει νεκροταφεία επίπλων κήπου. Είναι φτιαγμένες σαν καραμέλες και κατασκευασμένες από εταιρίες με ονόματα όπως Sunny Side και Champgne. Κάποτε αυτό ήταν το Καλιφορνέζικο Όνειρο: αυτοκίνητο, σπίτι, πισίνα. Όλοι το ονειρεύονταν και ο θαυμαστός κόσμος της πίστωσης το έκανε πραγματικότητα. Τώρα όμως με το τέρας της ολικής πτώχευσής να τρέχει ελεύθερο εκεί έξω, το όνειρο στέγνωσε. Χιλιάδες πισίνες τώρα κείτονται κούφιες κάτω από τον καυτό Καλιφορνέζικο ήλιο. Για το σύστημα, αυτό είναι τραγικό. Για κάποιους όμως αυτή είναι μια ευκαιρία. Όπως έγινε με τη Zephyr Team (κλικ) 35 χρόνια πριν έτσι και τώρα μια νέα γενιά βλέπει στην μιζέρια του συστήματος μια ανθούσα ευκαιρία. Βλέπει στον ιδιωτικό χώρο έναν εν δυνάμει δημόσιο χώρο...

Αρκεί αυτή τη φορά αυτή η ευκαιρία να μην ξεπουληθεί τόσο γρήγορα, ίσως και καθόλου.

Το χρειαζόμαστε ρε γαμώτο μου...

26/05/2010

ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Αναγγέλοντας τα πρόσφατα μέτρα ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον εχθρό: "Απένταντί μας", είπε, "είναι όσοι πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου" - εννοώντας τους "φοροφυγάδες".
Προσδιορίζοντας έτσι τους «εχθρούς», έδειξε ότι δεν κατανοεί το πραγματικό πρόβλημα. Ότι ο εχθρός είναι «το κομμάτι του Δημοσίου και Κεφαλαίου που πλούτισε σε βάρος των εργαζομένων».

Λέμε τώρα...

22/05/2010

ABSENT FRIENDS: WSP CREW (feat. ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ)



Το What Street Party Crew σε δράση την ημέρα του Athens Afro Alleycat Race (κλικ): Η πιο street μουσική κολεκτίβα της πόλης.
Θα αναγνωρίσεις σίγουρα γνωστές φάτσες στο video: Espeekay/MC Yinka (ListenUp), Chevy, Muzak, DJ Bwana ακόμα και η Μιμή Ντενίση (η οποία ανεβαίνει στο άρμα και χαιρετάει τον κόσμο)!

19/05/2010

LOCAL HEROES: ΚΑΝΕΛΟΣ Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ

Θα τον έχεις δει, στη πρώτη γραμμή της πορείας γαβγίζοντας με πάθος στην αστυνομία. Φοράει ένα μπλε κολάρο, δείχνοντας ότι είναι αδέσποτος εμβολιασμένος Μερικοί λένε ότι το όνομα του είναι Κανέλος, άλλοι λένε ότι πέθανε το 2008. Όχι, το όνομα του είναι Λουκ, από λουκάνικο, λένε κάποιοι άλλοι, ενώ μια άλλη φήμη λέει ότι τον λένε Θόδωρο και μένει στο Σύνταγμα.

Εμείς τον έχουμε γνωρίσει σε rides στα Προπύλαια, μας ακολουθούσε μέχρι ακόμα και το Χίλτον τρέχοντας ασταμάτητα και γαβγίζοντας στα αυτοκίνητα που μας πλησίαζαν. Έχει πάρει μέρος και στο Masque Alleycat Race, προσπερνώντας όπως φαίνεται και στο video (κλικ) πολλούς αναβάτες.

Τι τον κάνει και εξεγείρεται? Μήπως καταλαβαίνει με κάποιου είδους διαίσθηση την μεριά των αδικιμένων? Μήπως πιστεύει στην συντριβή της ιδιωτικής κτήσης και στην επανάκτιση του δημόσιου χώρου? Μήπως έχει κάποιου είδους έκτη αίσθηση και καταλαβαίνει τους λύτες? Μήπως είναι απλά punk? Ή μήπως είναι η μετενσάρκωση του Abbie Hoffman (κλικ)?

Όλοι πάντως συμφωνούν ότι θαυμάζουν το πάθος του για αυτό που πιστεύει. Οι 25,429 φίλοι του στο facebook πάντως αυτό πιστεύουν.

"Θα ήθελα πολύ ο σκύλος μου να ξεσηκωνόταν για κάτι που πιστεύει βαθιά" έγραψε ένας φιλόζωος blogger.

Καθώς η πόλη πέρασε ένα διβδόμαδο ησυχίας ο Κανέλος άραζε και απολάμβανε τον ανοιξιάτικο ήλιο, μάλον στην πλατεία Εξαρχείων ή στο Κολωνάκι κοζάροντας καμιά σκυλίτσα.

Είχε ρεπό.


Αύριο, θα γαβγίζει μανιασμένα πάλι στην πρώτη γραμμή!


Κανέλος: local hero textbook case!


Γίνε φίλος του Κανέλου στο facebook κάνοντας κλικ εδώ.


ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ

17/05/2010

ΚΟΥΡΟΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ



AΔΕΙΑ πλατεία νο.3056, αποκλειστικά φτιαγμένη για ξεκουράζουν τα μάτια τους οι αρμόδιοι του Δήμου, όση ώρα παραμένουν μποτιλιαρισμένοι στους παρακείμενους δρόμους. Όπως σε κάθε πλατεία που σέβεται τον εαυτό της, έτσι κι εδω, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις ποδήλατο ή να βγάλεις βόλτα το σκύλο σου. Μπορείς όμως να θαυμάσεις το έργο τέχνης, που είναι αυτό ακριβώς που έλειπε από τη καθημερινότητά σου.

Το είπανε άλλωστε και στα εγκαίνια (κλικ):
"Ίσως μια τυχαία συνάντηση με τον Κούρο Ισορροπιστή, σε αυτή εδώ την πλατεία, να είναι μια συνάντηση με τον εαυτό σας!".

Τσάμπα αναζητούσες τόσα χρόνια την αυτογνωσία στα υψίπεδα του Θιβέτ. Πέρνα μια βόλτα από Περιστέρι. Πιο πριν όμως, βγάλε την αλυσίδα από το ποδήλατό σου και δέσε μ'αυτή το σκύλο σου.

Παραδόξως στον Κούρο Ισορροπιστή επιτράπηκαν οι ρόδες, ώστε να ισορροπεί με χάρη πάνω από τα πεταμένα πλαστικά μπουκαλάκια.

16/05/2010

ΓΟΥΙΚΕΝΤ!


Από το FixedGearAthens (κλικ).

Freeday, κάθε Παρασκευή στο Θησείο, 21:00.

15/05/2010

TOP 2 BOTTOM

Submission Trailer from T2B on Vimeo.

Wild Style Trailer from T2B on Vimeo.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην πόλη, μια άκρως ενδιαφέρουσα σειρά προβολών που πραγματεύεται τις μορφές τέχνης σε δημόσιο χώρο διοργανώνει το Studio 4. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ που παρουσιάζει κάποιες από τις πιο αξιόλογες και underground ταινίες και ντοκιμαντέρ δημόσιας τέχνης ανα τον κόσμο. To TOP TO BOTTOM είναι ένα από τα εγχειρήματα του Studio 4, ένα ανεξάρτητο Αθηναϊκό public art curating agency. Η προσέγγιση στο public art curation, όπως λένε οι ίδιο διακρίνεται από συνοχή, απλότητα, κομψότητα και ορθότητα, συνοδευόμενη από μια ενδιαφέρουσα αύρα που ταυτίζεται με πρωτοποριακές και ιδιόμορφες νέες ιδέες.

Για το Τ2Β κάνε κλικ εδώ.

Μην χάσεις το closing party στο Bios απόψε το βράδυ.

ART ATHINA 2010




H Art Athina 2010 άνοιξε τις πύλες της και περιμένει το κοινό στο Φαληρικό Δέλτα.
Για την Art Athina κάνε κλικ εδώ.

Τοίχος στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕ στην συνέλευση καλλιτεχνών, Δεκέμβρης 2008.
Για street art κάνε κλικ στην πόλη.

13/05/2010

LUX EXTRA

Πως γίνεται να μην έχει το σύστημα τέτοιο φετιχισμό με το πετρέλαιο όταν έχει μεγαλώσει τα παιδιά του έτσι?

OUTSPOKEN BROTHAZ



Για το my space των Outspoken Brothaz κάνε κλικ εδώ.
thanx: XtravaganzaGold

11/05/2010

10/05/2010

ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ VIDEO




Ο Άγγελος Φραντζής είναι ο σκηνοθέτης των ταινιών "Polaroid" και "Όνειρο του Σκύλου". Η τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία "Μέσα Στο Δάσος" είναι ένα παράξενο υπαρξιακό παραμύθι γυρισμένο με τον πιο πρωτογενή, χειροποίητο και πρωτότυπο τρόπο.


Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα την 1 Φεβρουαρίου στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ, και συνεχίζει το ταξίδι της στα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου με επόμενο σταθμό το φεστιβάλ του Χονγκ – Κονγκ. Η έξοδος της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Ο Άγγελος βρέθηκε στο δάσος της Πεντέλης καλεσμένος φίλων και είχε μαζί του μια μικρή ψηφιακή κάμερα με την οποία έφτιαξε αυτό το εξαιρετικό φιλμ.

Τον ευχαριστούμε θερμά!

Για το "Μέσα Στο Δάσος" κάνε κλικ εδώ.

09/05/2010

ΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ


7000 ποδήλατα στο κέντρο της Αθήνας συμπεριλαμβανομένου και του λόκαλ/athens άρμα με φύλαρχο τον τραυματία γιατρό!

07/05/2010

THE BOY MIXTAPE


Ήταν πραγματικά ξεχωριστά!

Ο Αλέξανδρος πίστεψε την ιδέα από την αρχή, μπήκε στο λεωφορείο και περπάτησε μαζί μας στο δάσος.
Το προηγούμενο βράδυ είχε γράψει 5 κομμάτια ειδικά για την περίσταση.
Ήταν η καλύτερη "διαφήμιση" που θα μπορούσε να έχει ποτε το Φόλντινγκ Πιάνο του Τelemarketing.
Κρίμα που είναι out of stock πια...


Για το mixtape του The Boy κάνε κλικ εδώ.


ps: "Ο Αγριοκούνελος" είναι ήδη χιτ!

06/05/2010

FANTASTIKOI HXOI NONTAPE

Ο Άγγελος έπαιξε κομμάτια από το εξαιρετικό επερχόμενο άλμπουμ του. Μας τιμά ότι διάλεξε το ΕΕΑ για αυτό το preview. Για ευνόητους λόγους το mixtape δεν ηχογραφήθηκε αφήνοντας μια ανοιχτή πρόσκληση από εμάς για το μέλλον.

Μην χάσεις λοιπόν τη νέα του δουλειά που μάλλον θα βρεις τελικά στο blog του Άγγελου, δηλαδή εδώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΑΣΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ




Δες φωτογραφίες από το Emergency Exit Athens στο Δάσος της Πεντέλης κάνοντας κλικ εδώ.

Σπέσιαλ ρεσπέκτ: Μάο, SPK, Γιώργος (deus x machina soundman)!
Μέχρι την επόμενη φορά...
:)

02/05/2010

ΔΑΣΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΤΗΕ ΒΟY/FANTASTIKOI HXOI



Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας και ιδιαίτερα στον The Boy και Fantastikoi Hxoi, για την υπομονή, επιμονή και μουσική!

Σε λίγες μέρες φωτογραφίες και mixtapes.

Στις εποχές αυτές γεμάτες βία, αβεβαιότητα και ανησυχία ένας άλλος κόσμος είναι σίγουρα εφικτός!
:)

ΑΝΟΙΞΗ



:)
if you dont go you dont know


01/05/2010

THE BOY

Ελλάδα, στυφή μου λεμονάδα, βοήθεια
δεν θέλεις, βοήθεια δεν ζητάς.
Γιατί έχεις τους αρχαίους και το Μάνο
και το Μίκη. 'Ελα όμως που η νίκη δεν
βρίσκεται κοντά.

Σαν ζώο που ξεψυχά μετά από μάχη
με θηρίο. Ανίκητο, υπερδύναμο που κάνει
ότι θέλει και δεν καταλαβαίνει ότι όλα
έχουν τέλος και θα' ρθει και η σειρά του
και δεν θα υπάρξει έλεος.
Φιλήστε τους νεκρούς και γυρίστε απ' την
άλλη.

:: :: "ελλάδα" - Αλέξανδρος Βούλγαρης, aka The Boy, 2010 :: ::

FANTASTIKOI HXOI

:: :: Άνοιξη, κλικ εδώ. :: ::